Sunday, July 14, 2013

Art `n` news

I`ve been learning for my entering exam so i was not able to work a lot. Actually, i haven`t been working at all for few weeks. But i have great news! I entered  ART HISTORY department on Philosophical faculty ( University of Belgrade). I really can`t wait for lectures to start!!! 
I didn`t have computer for a long time, so i couldn`t check on your blogs, but i will, i promise. I don`t have much of new work, but i am preparing fluorescent collection. I hate doing trendy bullshit, but my boyfriend convinced me to do it, although i don`t like it at all, because i need money to finance working what i DO like. So, i wanted to show you materials i bought for this work. 

Ucila sam za svoj prijemni ispit pa nisam mogla da radim puno. Zapravo, nisam radila uopste nekoliko nedelja. Ali imam slajne vesti! Upisala sam istoriju umetnosti na Filozofsom fakultetu ( Univerzitet u Beogradu). Ne mogu da docekam da pocnu predavanja!!!
Nisam imala kompjuter dugo, pa nisam priveravala vase blogove, ali hocu, obecavam. Nemam mnogo novih radova, ali spremam fluorescentnu kolekciju. Mrzim da radim trendi gluposti, ali me je decko ubedio da je uradim iako mi se ne svidja uopste, jer mi treba novac da finansiram ono sto VOLIM da radim. Tako da sam htela da vam pokazem materijale koje sam kupila za ovaj posao. 



Currently , i`m working on this, but also i am reading Mesa Selimovic, one of my favourite writers and i god really into recycling with my boyfriend and through my jewelry. I will show you pictures of recycled jewelry soon as i make some. Until then you can enjoy some of my work that i did during preparing for exam.

Trenutno, radim na ovome, ali takodje citam Mesu Selimovica, jednog od mojih omiljenih pisaca i zaista sam se posvetila recikliranju sa mojim deckom i kroz nakit. Pokazacu vam slike recikliranog nakita cim napravim neki.  Do tada mozete uzivati u nekim radovima koje sam radila dok sam pripremala prijemni.  













Marija





11 comments:

  1. koliko radova, Marijaaa! i sve ljepši od ljepšeg!

    ReplyDelete
  2. Cestitam! Moja zelja je bila da upisem istoriju umetnosti, jer sam je obozavala u srednjoj skoli, ali na kraju, odoh u turizam...
    Nek je sa srecom!
    Prelep nakit! :)

    pozdrav
    Vanja

    ReplyDelete
  3. Čestitam ti od srca.To je tako lep poziv...Želim ti da ti i ubiduće ide ko od šale..kreativni rad uz studiranje,a ne sumnjam da hoće jer si već pokazala da možeš da spremaš prijemni i recikliraš...Pozdrav i srećno u svemu!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. zahvaljujem :D ja se bas plasim dal ce mi ici oba,ali nadam se da cu se lepo organizovati :D

      Delete
  4. Sve čestitke na upis željenog fakulteta, a ti Marija već imaš crtu umetnika. Svaka ti čast na prikazanom nakitu. Želim ti dobru organizaciju, a pozdrave od srca ti šaljem.

    ReplyDelete
  5. Čestitam ti! A radovi su zanimljivi :)

    ReplyDelete
  6. Draga moja, čestitke za upis na željeni fakultet. I ja nestrpljivo čekam početak tvojih predavanja, jer to znači da ćemo češće da se družimo. :*

    ReplyDelete